Chatbots & Marketing: Πως και Γιατί Κάνουν την Διαφορά

Καθώς το ψηφιακό τοπίο συνεχίζει να εξελίσσεται, οι επιχειρήσεις αναζητούν διαρκώς καινοτόμους τρόπους για να βελτιώσουν τις διαδικασίες lead generation marketing και μετατροπής των πωλήσεων τους. Ένα από τα πιο πρόσφατα και αποτελεσματικά εργαλεία απ’ την άποψη αυτή, είναι η δημιουργία ενός συστήματος chatbots. Τα chatbots είναι ουσιαστικά αυτοματοποιημένοι πράκτορες συνομιλίας, δημιουργημένοι βάση κώδικα, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνούν με τους επισκέπτες του ιστότοπου μας, παρέχοντας άμεσες απαντήσεις και βοήθεια σε όποιον τις ζητήσει.

Τα chatbots είναι επίσης διαθέσιμα 24 ώρες το 24ωρο, πράγμα που σημαίνει ότι οι δυνητικοί πελάτες μπορούν να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται ανά πάσα στιγμή, ακόμη και εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας

Η απόδοση των chatbots όσον αφορά την τακτική lead, δηλαδή εν ολίγοις προσέλκυσης δυνητικών πελατών, αλλά και στη μετατροπή των πωλήσεων, είναι πολύ σημαντική. Τα chatbots μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν με δυνητικούς πελάτες, με έναν μάλιστα πιο εξατομικευμένο και αποτελεσματικό τρόπο. Συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες ενός επισκέπτη, μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένες συστάσεις και λύσεις. Αυτό οδηγεί σε μια καλύτερη συνολική εμπειρία του χρήστη και αυξάνει τις πιθανότητες μετατροπής των επισκεπτών, σε πελάτες.

Τα chatbots είναι επίσης διαθέσιμα 24 ώρες το 24ωρο, πράγμα που σημαίνει ότι οι δυνητικοί πελάτες μπορούν να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται ανά πάσα στιγμή, ακόμη και εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελές για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν παράλληλα σε διαφορετικές ζώνες ώρας ή έχουν πελάτες από όλο τον κόσμο.

Chatbots lead generation marketing

Εκτός από αυτά τα οφέλη, τα chatbots μπορούν επίσης να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν χρόνο και πόρους. Με την αυτοματοποίηση των αρχικών σταδίων της πλοήγησης του πελάτη, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τον φόρτο εργασίας των υπευθύνων πωλήσεων αλλά και ατόμων των οποίων απασχολούνται με το κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών. Αυτό επιτρέπει σε αυτές τις ομάδες να επικεντρωθούν σε πιο σύνθετα καθήκοντα, όπως το κλείσιμο συμφωνιών και η επίλυση επειγόντων ή σύνθετων ζητημάτων.

Συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες ενός επισκέπτη / πελάτη, μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένες συστάσεις και λύσεις.

Συμπερασματικά, τα chatbots είναι ένα ισχυρό εργαλείο, όσον αφορά το lead generation marketing και τις μετατροπές σε πωλήσεις. Παρέχοντας εξατομικευμένη και αποτελεσματική βοήθεια στους δυνητικούς πελάτες, τα chatbots μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία των χρηστών τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες μετατροπής των ίδιων χρηστών / επισκεπτών σε πελάτες. Με τη δυνατότητα να λειτουργούν 24/7, δηλαδή να μειώνουν κατά πολύ τον φόρτο εργασίας των ομάδων πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, τα chatbots αποτελούν πολύτιμη προσθήκη για κάθε στρατηγική digital marketing.

Share On Socials