Podcasts & Ads: Ανανεώνοντας την Διαφημιστική Δυναμική

Τα podcasts έχουν εδραιωθεί ως μια επικοινωνιακή δύναμη στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή, προσελκύοντας ολοένα και πιο ποικίλo ακροατήριο. Έρευνες μάλιστα, δείχνουν ότι οι ακροατές των podcast είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό νέοι, μορφωμένοι και οικονομικά σταθεροί, γεγονός όπου τους καθιστά πολύ ελκυστικό στόχο για τους διαφημιστές και τις εταιρίες. Εκπομπές τέτοιου τύπου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, καθιστώντας τα προσιτά σε ένα ευρύ κοινό το οποίο αναζητά τόσο ψυχαγωγία όσο και επιμόρφωση. Η ευκολία της ακρόασης εν κινήσει χάρη στα smartphones ή άλλων συσκευών, ενισχύει περαιτέρω την ελκυστικότητά τους.

Oι ακροατές των podcasts αποτελούν πολύτιμο δημογραφικό στοιχείο για τους διαφημιστές λόγω της μόρφωσης, διάθεσης αλλά και της αγοραστικής δύναμης τους, βέβαια.

Οι Millennials και η γενιά Z κατέχουν εξέχουσα θέση μεταξύ των ακροατών podcast, αυτό γιατί έλκονται περισσότερο από οποιoδήποτε άλλο ηλικιακό group, απ’ το εκπαιδευτικό και ενημερωτικό περιεχόμενο που εμπεριέχει συνήθως το μέσο. Η συνεχούς μάθηση, όπως και η βελτίωση δεξιοτήτων αποτελούν κοινά θέματα για τις εκπομπές podcast, προσελκύοντας κατά κύριο λόγο την πνευματική περιέργεια του κοινού.

Επιπλέον, οι ακροατές podcast τείνουν να έχουν υψηλότερο εισόδημα, γεγονός που τους παρέχει αγοραστική δύναμη. Οι διαφημιστές το αναγνωρίζουν αυτό και επιθυμούν να αξιοποιήσουν αυτές τις εξειδικευμένες αγορές.

Podcasts

Οι Millennials και η γενιά Z κατέχουν εξέχουσα θέση μεταξύ των ακροατών podcast, αυτό γιατί έλκονται περισσότερο από οποιoδήποτε άλλο ηλικιακό group, απ’ το εκπαιδευτικό και ενημερωτικό περιεχόμενο το οποίο εμπεριέχει συνήθως το μέσο.

Η διαφήμιση σε podcast ξεχωρίζει λόγω της συνομιλιακής και μη παρεμβατικής φύσης της. Οι διαφημίσεις οι οποίες διαβάζονται από τον οικοδεσπότη έχουν διαφορετική προσέγγιση, σε σχέση με τα κλασσικά διαφημιστικά διαλείμματα τα οποία έρχονται ξαφνικά στις οθόνες μας, καθιστώντας έτσι τους ακροατές πιο δεκτικούς στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προωθούνται.

Συνοψίζοντας, οι ακροατές των podcasts αποτελούν πολύτιμο δημογραφικό στοιχείο για τους διαφημιστές λόγω της μόρφωσης, διάθεσης αλλά και της αγοραστικής δύναμης τους, βέβαια. Οι διαφημιζόμενες επωνυμίες μπορούν να αξιοποιήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά των podcast, ώστε να προβληθούν αποτελεσματικά σε αυτό το ενημερωμένο, αλλά αναμφισβήτητα επηρεαζόμενο κοινό.

Share On Socials