Minor 6 Media

Photography: Τελευταίες Tάσεις και Πως να τις Επιτύχετε

Minor 6 Media

Η φωτογραφία είναι ένας δυναμικός τομέας o οποίος εξελίσσεται συνεχώς. Εάν θέλουν να παραμένουν ενημερωμένοι και μπροστά στο “παιχνίδι” οι φωτογράφοι, καλό είναι να γνωρίζουν τις τάσεις και τεχνικές των τελευταίων χρόνων. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο συναρπαστικά photography τrends του 2023 και θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς να τα αναπαραστήσετε σαν επαγγελματίας.

1. Σουρεαλισμός

Ο σουρεαλισμός πρόκειται για μια έντονα αναδυόμενη τάση, η οποία συγχωνεύει τα είδη της εννοιολογικής (conceptual) και της ψυχεδελικής φωτογραφίας. Χαρακτηρίζεται από πειραματικές και αντισυμβατικές συνθέσεις, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν τεχνικές όπως είναι: ο ηλιασμός, η διαστρωμάτωση, η περιστροφή, η παραμόρφωση και το μοντάζ. Οι υπερρεαλιστές φωτογράφοι στοχεύουν να αμφισβητήσουν την αντίληψη του θεατή για την πραγματικότητα και παράλληλα να προκαλέσουν μια ονειρική ή υποσυνείδητη κατάσταση.

Για να αποτυπώσετε αποτελεσματικά τον σουρεαλισμό, ξεκινήστε πειραματιζόμενοι με διάφορες οπτικές γωνίες, όπως κοντινά πλάνα, υφές, αντανακλάσεις, θολώσεις και διαφορετικούς τύπους φωτισμού, χρωμάτων ή σκιών. Στο post-production, μπορείτε να κόψετε τις εικόνες σε φωτομοντάζ, κάνοντας τα στοιχεία να εμφανίζονται σε απίθανες τοποθεσίες. Το μυστικό είναι να είστε δημιουργικοί και να μην αισθάνεστε περιορισμένοι από τυχόν παραδοσιακές πρακτικές.

photography Minor 6 Media

2. Αεροφωτογραφία

Η αεροφωτογραφία με τη χρήση drones έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες τάσεις για το 2023. Τα drones επιτρέπουν στους φωτογράφους να απαθανατίζουν εντυπωσιακά τοπία από μοναδικές προοπτικές, οι οποίες προηγουμένως ήταν δυνατές μόνο με ελικόπτερα ή αεροπλάνα.

Minor 6 Media

Επενδύστε στον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως κάμερες drones, φακούς και φίλτρα. Η εκμάθηση των νόμων και των κανονισμών για την πτήση drone σε συγκεκριμένες περιοχές είναι κάτι κρίσιμο. Εξασκηθείτε με τον εξοπλισμό σας, ώστε να κατακτήσετε την τέχνη των λήψεων από ψηλά.

3. Ασπρόμαυρο με Επιλεκτικό Χρώμα

Η επιλεκτικά έγχρωμη φωτογραφία είναι μια τεχνική η οποία μετατρέπει μια φωτογραφία από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη, αφήνοντας παράλληλα μια μερική έγχρωμη έμφαση, σε μια συγκεκριμένη περιοχή της εικόνας. Αυτή η τάση έχει αποκτήσει δημοτικότητα χάρη στη διαθεσιμότητα φιλικών προς το χρήστη εφαρμογών.

Σχεδιάστε λήψεις που διαθέτουν εντυπωσιακά χρώματα και αντιθέσεις. Χρησιμοποιήστε τεχνολογία, όπως το Photoshop, για να επιτύχετε το εφέ επιλεκτικού χρώματος κατά την επεξεργασία του υλικού.

Minor 6 Media

4. Ακατέργαστη και Μη Επεξεργασμένη Φωτογραφία

Η raw & unedited φωτογραφία περιλαμβάνει τη σύλληψη αυθεντικών στιγμών χωρίς επεξεργασία. Δίνει έμφαση στις δεξιότητες του φωτογράφου και έχει την ικανότητα να παράγει μοναδικές, γνήσιες εικόνες.

Φωτογραφήστε σε μορφή raw για να αποτυπώσετε το πλήρες φάσμα της φυσικής φωτεινότητας. Επικεντρωθείτε στη σωστή έκθεση εντός της φωτογραφικής μηχανής, ώστε να εξαλείψετε την ανάγκη για επεξεργασία.

Minor 6 Media

5. Αισθητική του Y2K

Η αισθητική Y2K είναι εμπνευσμένη από το οπτικό στυλ των τελών της δεκαετίας του ’90 και των αρχών της δεκαετίας του 2000. Διαθέτει φωτεινά χρώματα νέον, lo-fi γραφικά, ενώ εμπνέει μια τεχνο-μοντέρνα αλλά και ρετρό αίσθηση.

Χρησιμοποιήστε backdrops ή σκηνικά τα οποία αντικατοπτρίζουν το στυλ της δεκαετίας του 2000. Έπειτα, πειραματιστείτε με το λογισμικό επεξεργασίας για να επιτύχετε την επιθυμητή εμφάνιση Y2K.

6. Διαβαθμίσεις στη Φωτογραφία

Οι διαβαθμίσεις και οι δωδεκάχρωμες αποχρώσεις ήταν trending για την φωτογραφία φέτος. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει μια σταδιακή μετάβαση χρώματος ή τόνου σε μια εικόνα.

Καταγράψτε τις διαβαθμίσεις χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες τεχνικές φωτισμού στο στούντιο και εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών. Πειραματιστείτε με διαφορετικές ρυθμίσεις φωτισμού και φίλτρα διαβαθμίσεων στο post-production.

7. Φωτογραφία Ντοκιμαντέρ

Η φωτογραφία ντοκιμαντέρ έχει να κάνει με την αποτύπωση πραγματικών ιστοριών και γεγονότων της ζωής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ισχυρό μέσο για την ευαισθητοποίηση και την δημιουργία οπτικών αφηγήσεων.

Ξεκινήστε ερευνώντας τα θέματα και τις τοποθεσίες που τα ενδιαφέρουν. Χρησιμοποιήστε φυσικό φως όποτε είναι δυνατόν και επικεντρωθείτε σε “κλικ” που προκαλούν συναισθήματα. Τέλος, επεξεργαστείτε ελάχιστα για να διατηρήσετε την αυθεντικότητα, όσο περισσότερο γίνεται.

8. Μινιμαλισμός στη Φωτογραφία

Ο μινιμαλισμός στη φωτογραφία δίνει έμφαση στην απλότητα και τη προσεκτική σύνθεση. Χρησιμοποιεί λιγότερα στοιχεία για να μεταφέρει μια ιδέα και να δημιουργήσει οπτικό αντίκτυπο για όποιον βρίσκεται σε θέση να τον αντιληφθεί.

Επικεντρωθείτε στη δημιουργία ισορροπημένων συνθέσεων με ελάχιστους περισπασμούς. Πειραματιστείτε με τον αρνητικό χώρο, τα χρώματα, τις υφές, τα σχήματα και τις γραμμές.

9. Φωτογραφία Φυσικής Ομορφιάς

Η φωτογραφία φυσικής ομορφιάς γιορτάζει την ποικιλομορφία και τη θετικότητα του σώματος. Στόχος της είναι να ενδυναμώσει τους ανθρώπους απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και να δημιουργήσει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε.

Χρησιμοποιήστε φυσικό φως και φωτογραφίστε από μοναδικές γωνίες για να αναδείξετε τα πραγματικά χαρακτηριστικά του θέματος. Πειραματιστείτε με τις ρυθμίσεις έκθεσης για να αποτυπώσετε στιγμές αληθινής ομορφιάς.

10. Πολιτικός Ακτιβισμός Φωτογραφία

Οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν την τέχνη τους για να προωθήσουν την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Η ακτιβιστική φωτογραφία αυξάνει την ευαισθητοποίηση του λαού για σημαντικούς σκοπούς.

Βρεθείτε σε εκδηλώσεις με κοινωνική σημασία, αποτυπώνοντας εντυπωσιακές, γεμάτες ενέργεια και συναίσθημα εικόνες. Είναι σημαντικό να είστε ηθικοί και να λαμβάνετε τη συγκατάθεσή τους, όταν φωτογραφίζετε άτομα σε ευάλωτες καταστάσεις.

Κατά συνέπεια, η φωτογραφία είναι μια ευέλικτη και διαρκώς εξελισσόμενη μορφή τέχνης. Η συνεχούς ενημέρωση όσον αφορά τις τελευταίες τάσεις, όπως και η εκμάθηση διαφόρων τεχνικών, μπορούν να βοηθήσουν τους φωτογράφους να δημιουργήσουν συναρπαστικές εικόνες. Οπότε, αρπάξτε τη φωτογραφική σας μηχανή, δοκιμάστε αυτές τις τάσεις και αρχίστε να αποτυπώνετε τον κόσμο με νέες οπτικές.

Share On Socials