Minor 6 Media

Mobile First: Ευδοκιμώντας στην Εποχή των Smartphones

Σε μια εποχή όπου οι φορητές συσκευές έχουν φτάσει να γίνονται προέκταση του ίδιου μας του εαυτού, δεν τίθεται πλέον θέμα συζήτησης για το αν πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στη βελτιστοποίηση του ‘Mobile Version’ λογισμικού των υπηρεσιών ή καταστημάτων σας. Όσον αφορά δηλαδή τις στρατηγικές ψηφιακής προώθησης, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Το “Mobile First” έχει αναδειχθεί ως σύνθημα για τους marketers, προτρέποντάς τους να δημιουργήσουν εμπειρίες, οι οποίες εξυπηρετούν απρόσκοπτα τις συνήθειες και τις προσδοκίες του κοινού τους.

Το ψηφιακό τοπίο έχει αλλάξει ριζικά και μαζί του, όπως είναι φυσικό, η συμπεριφορά των καταναλωτών. Τα smartphones και τα tablets αποτελούν μέσα για την πληροφόρηση, την ψυχαγωγία αλλά και τις online αγορές. Για τις επιχειρήσεις, αυτή η μετάβαση σημαίνει πως το πρώτο σημείο επαφής με τους δυνητικούς πελάτες έρχεται όλο και συχνότερα εν μέσω μιας οθόνης κινητού τηλεφώνου. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται πλέον μόνο για τον σχεδιασμό ανταπόκρισης αλλά για τη διαμόρφωση ενός ολόκληρου οικοσυστήματος, που θα μπορεί να ευδοκιμεί στο ταχύτατο ψηφιακό περιβάλλον των φορητών συσκευών.

Η ουσία της στρατηγικής ‘mobile first’ βασίζεται στον σχεδιασμό, θέτοντας ως επίκεντρο τον χρήστη και το λογισμικό όπου χρησιμοποιεί, εξασφαλίζοντας πως είναι ‘φιλικό’. (user-friendly interface). Η απλότητα, η ταχύτητα, όπως και η διαισθητική πλοήγηση είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι μιας φιλικής προς τον χρήστη εμπειρίας.

Mobile First Minor 6 Media

Η ουσία της στρατηγικής ‘mobile first’ βασίζεται στον σχεδιασμό, θέτοντας ως επίκεντρο τον χρήστη και το λογισμικό όπου χρησιμοποιεί, εξασφαλίζοντας πως είναι ‘φιλικό’ (user-friendly interface). Η απλότητα, η ταχύτητα, όπως και η διαισθητική πλοήγηση είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι μιας φιλικής προς τον χρήστη εμπειρίας. Όλοι μας, λίγο πολύ, απαιτούμε σελίδες γρήγορης φόρτωσης, όπως και μεταβάσεις χωρίς αναμονές. Αν ένα website ή μια εφαρμογή δεν καταφέρνει να προσφέρει κάτι τέτοιο, φανταστείτε πως βρίσκεται ένα swipe μακρυά από τον ανταγωνισμό. Αυτή η δυναμική έχει αναγκάσει τους marketers να επιδιώκουν συνεχείς βελτιώσεις στα ψηφιακά περιουσιακά τους στοιχεία, βελτιστοποιώντας κατάλληλα τα οπτικά και το περιεχόμενο τους, ακριβώς για κατανάλωση μέσω κινητών συσκευών, διατηρώντας παράλληλα μια συνεπή εμπειρία branding για τους χρήστες.

Σε έναν κόσμο όπου κάθε pixel, κάθε σάρωση και κάθε δευτερόλεπτο έχει σημασία, η γνώση των στρατηγικών ‘mobile-first’ έχει γίνει συνώνυμη της ψηφιακής κυριαρχίας.

Άλλωστε, η εμπειρία του mobile επεκτείνεται πέρα από τους ιστότοπους. Οι εφαρμογές για κινητά, με τις σύγχρονες δυνατότητές τους για εξατομικευμένες ανταποκρίσεις και ειδοποιήσεις ώθησης (push notifications), προσφέρουν απαράμιλλες ευκαιρίες δέσμευσης. Μια πραγματικά έξυπνη mobile-first στρατηγική δεν προσαρμόζει απλώς το περιεχόμενο του desktop σε μικρότερες οθόνες, αλλά δημιουργεί εξατομικευμένες εμπειρίες οι οποίες βρίσκουν απήχηση απ’ το κοινό σε προσωπικό επίπεδο, από διαφορετικές αναλύσεις και τρόπους χρήσης.

Σε έναν κόσμο όπου κάθε pixel, κάθε σάρωση και κάθε δευτερόλεπτο έχει σημασία, η γνώση των στρατηγικών mobile-first έχει γίνει συνώνυμη της ψηφιακής κυριαρχίας. Οι επιχειρήσεις όπου κατανοούν πραγματικά το κοινό τους, προσαρμόζουν το περιεχόμενό τους και βελτιστοποιούν κάθε πιθανό σημείο επαφής, είναι εκείνες που είναι έτοιμες να ηγηθούν τον ‘μαραθώνιο’ στο εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο.

Share On Socials