Live Shopping & Influencers: Ποιες οι Δυνατότητες τους;

Το Live Shopping, μια ανερχόμενη τάση για το influencer marketing, συνδυάζει το e-commerce με το video streaming σε πραγματικό χρόνο. Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε τις δυνατότητες των δύο αυτών στρατηγικών marketing, όπως και το γιατί δεν πρόκειται απλώς για μια περαστική μόδα, αλλά για ισχυρά εργαλεία τα οποία βρίσκονται εδώ για να μείνουν.

Κατ’ αρχήν, αυτή η ιδέα επιτρέπει στα brands και τους influencers με τους οποίους συνεργάζονται, να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους με έναν μοναδικό και ελκυστικό τρόπο. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά επιδείξεις προϊόντων, να κάνουν ερωτήσεις και να προβούν σε αγορές, όλα μέσα από την ίδια πλατφόρμα. Αυτή η άμεση και αυθεντική αλληλεπίδραση δημιουργεί μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης και ενθουσιασμού, η οποία αποτελεί χρυσωρυχείο για τα brands τα οποία επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Live Shopping influencer marketing

Το Live Shopping είναι κάτι περισσότερο από μια τάση – είναι ένας κανόνας, ο οποίος αλλάζει το παιχνίδι του influencer marketing και του e-commerce εξίσου.

Το influencer marketing ευδοκιμεί με την αυθεντικότητα και το Live Shopping προσφέρει ακριβώς αυτό. Επιτρέπει στους θεατές να δουν προϊόντα σε δράση, να κάνουν ερωτήσεις στους content creators και να λάβουν ειλικρινείς, άμεσες απαντήσεις. Αυτή η μορφή αυθεντικού περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο – ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξύ των influencers, των brands αλλά και των καταναλωτών εξίσου, καθιστώντας τα μηνύματα marketing που θέλουμε να προωθήσουμε, ως πιο αξιόπιστα.

Έλα που το μέλλον του Live Shopping υπόσχεται ακόμη περισσότερα, όμως. Η αλήθεια είναι πως αναμένεται, σύντομα, να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στις πλατφόρμες των social media, εξαλείφοντας την ανάγκη ανακατεύθυνσης των followers σε εξωτερικά websites. Επιπλέον, με την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης δεδομένων, το Live Shopping θα γίνει πιο εξατομικευμένο, με το feed του εκάστοτε χρήστη να εμπεριέχει συχνότερα influencers, οι οποίοι θα συνιστούν προϊόντα με βάση τις ξεχωριστές του προτιμήσεις. Η παγκόσμια εμβέλεια θα το καταστήσει επίσης ένα ισχυρό εργαλείο για διεθνείς εκστρατείες marketing.

Αυτή η μορφή αυθεντικού περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο – ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξύ των influencers, των brands αλλά και των καταναλωτών εξίσου, καθιστώντας τα μηνύματα marketing που θέλουμε να προωθήσουμε, ως πιο αξιόπιστα.

Συμπερασματικά, το Live Shopping είναι κάτι περισσότερο από μια τάση – είναι ένας κανόνας ο οποίος αλλάζει το παιχνίδι του influencer marketing αλλά και του ηλεκτρονικού εμπορίου γενικότερα. Η ικανότητά του να παρέχει διασκέδαση, αυθεντικότητα, όπως και να οδηγεί σε παρορμητικές αγορές, το καθιστά ανεκτίμητο. Καθώς συνεχίζει να εξελίσσεται με ενισχυμένες ενσωματώσεις, εξατομίκευση και να παρέχει πάντα μια παγκόσμια εμβέλεια, το Live Shopping θα διαδραματίσει αναμφίβολα όλο και σημαντικότερο ρόλο στις μελλοντικές καμπάνιες.

Share On Socials