Inside Out: Υπάλληλοι Εκτελούν και Χρέη Influencer!

Κάντε εικόνα αυτό: Tο γραφείο σας σφύζει απ’ τον ενθουσιασμό των υπαλλήλων σας, οι οποίοι κάνουν παράλληλα διπλό-βάρδια ως content creators / influencers. Όχι, δεν πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός, αλλά μια ανερχόμενη τάση με το όνομα ‘Inside Out’, η οποία κάνει τον κόσμο του marketing άνω κάτω! Σε μια θάλασσα από χορηγούμενες αναρτήσεις και πληρωμένες διαφημίσεις, η παλίρροια μοιάζει να αλλάζει καθώς οι εταιρείες ανακαλύπτουν το ανεκμετάλλευτο χρυσωρυχείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις στέγες τους – εννοείται πως μιλάμε για το εργατικό δυναμικό τους.

Θυμηθείτε, ακόμη και πίσω από κάποιο e-mail ή meeting, υπάρχει ένας άνθρωπος o oποίος έχει μια ιστορία να μοιραστεί και κάποιος άλλος για να την ακούσει αντίστοιχα. Οι σημερινοί καταναλωτές αναζητούν αυθεντικότητα, όχι μόνο φανταχτερά τεχνάσματα marketing. Εδώ είναι που αναλαμβάνει δράση το influencer marketing με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους της εκάστοτε επιχείρησης – μια προσέγγιση η οποία χάρη στην δέσμευση και την εμπιστοσύνη που εμπνέει, καταφέρνει και χτυπάει ευαίσθητες χορδές για το κοινό, δημιουργώντας πολύ δυνατά αποτελέσματα brand awareness.

Η προσέγγιση “Inside Out” μετατρέπει τους υπαλλήλους σε δυναμικά πρόσωπα, τα οποία πέραν των κλασσικών τους αρμοδιοτήτων, επίσης εκπροσωπούν το brand σας.

Γιατί αυτή η προσέγγιση κερδίζει έδαφος; Επειδή η αυθεντικότητα την περίοδο που διανύουμε, πουλάει. Δεν είναι ο διευθύνων σύμβουλος με κοστούμι που θα φέρει πωλήσεις για το brand, όσο ο ειδικός σχεδιασμού της εικόνας σας, ο οποίος θα ενορχηστρώσει τη διαδικασία από τα παρασκήνια, με σκοπό να την δημοσιεύσει στο Instagram.

inside out brand

Η αλλαγή αυτή εξανθρωπίζει το brand σας και ενισχύει την αξιοπιστία. Οι πελάτες σχετίζονται περισσότερο με άτομα, παρά με απρόσωπες εταιρείες. Αλλά ας μην το ωραιοποιούμε εντελώς – αυτή η προσπάθεια δεν έρχεται χώρια απ’ τις προκλήσεις της. Η μετατροπή των εργαζομένων σε brand ambassadors, απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, μια κουλτούρα όπου o ενθουσιασμός για οργανικά αποτελέσματα, τροφοδοτεί την αφοσίωση. Να θυμάστε, το εργατικό δυναμικό σας δεν ενισχύει απλώς τα μηνύματα που θέλει να περάσει η επιχείρηση, αλλά τα διαμορφώνει. Πρόκειται για έναν αμφίδρομο δρόμο γνήσιας αλληλεπίδρασης την οποία αποζητά η ψηφιακή εποχή.

Να θυμάστε, το εργατικό δυναμικό δεν ενισχύει απλώς τα μηνύματα που θέλει να περάσει η επιχείρηση, αλλά τα διαμορφώνει.

Πώς λοιπόν ξεκινάτε αυτή τη μεταμόρφωση; Είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αλλαγή πολιτικής- είναι ένα ταξίδι. Ξεκινήστε καλλιεργώντας μια κουλτούρα, η οποία εκτιμά την αυθεντική έκφραση. Ενθαρρύνετε την ομάδα σας, ώστε να μοιράζεται τις εμπειρίες της, θετικές ή αρνητικές. Δημιουργήστε πλατφόρμες οι οποίες αναδεικνύουν την τεχνογνωσία τους, είτε πρόκειται για ένα blog, είτε για τα social media. Αλλά να θυμάστε, η αυθεντικότητα δεν σημαίνει απουσία στρατηγικής. Καθοδηγήστε τους πλέον ‘εσωτερικούς influencers’ σας, με τους στόχους του brand σας. Παρέχετε συμβουλές και οδηγίες, όχι σενάρια. Γιορτάστε τις μοναδικές εκφράσεις τους. Έπειτα σε αντάλλαγμα, θα απολαύσετε το αποτέλεσμα του γνήσιου ενθουσιασμού.

Κατά συνέπεια, η προσέγγιση “Inside Out” μετατρέπει τους υπαλλήλους σε δυναμικά πρόσωπα, τα οποία πέραν των κλασσικών τους αρμοδιοτήτων, επίσης εκπροσωπούν το brand σας. Πρόκειται για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης, συνεργασίας και αφήγησης ιστοριών. Καθώς το τοπίο του marketing εξελίσσεται, η αξιοποίηση της δύναμης του εργατικού δυναμικού σας μπορεί να είναι το μυστικό συστατικό ώστε να τραβήξετε τις προβολές, τις εντυπώσεις απ’ όλο το ψηφιακό πεδίο.

Share On Socials