Digital Marketing & Social Impact: Δράσεις για Ανάπτυξη

Στο σημερινό ψηφιακό τοπίο, η συγχώνευση της στρατηγικής κοινωνικού αντίκτυπου (social impact strategy) με το ψηφιακό marketing έχει γίνει μια μετασχηματιστική δύναμη για τις επιχειρήσεις. Στο σημερινό άρθρο, εξετάζουμε τη συνέργεια μεταξύ αυτών των δύο μεθόδων και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αναδιαμορφώσει εκ νέου την εικόνα και τα επίπεδα προβολής ενός brand.

Η στρατηγική κοινωνικού αντίκτυπου συνεπάγεται στην ευθυγράμμιση μεταξύ της αποστολής και των αξιών μιας εταιρείας, με πρωτοβουλίες οι οποίες δημιουργούν θετικές κοινωνικές αλλαγές, επεκτείνονται πέρα από την απλή φιλανθρωπία και περιλαμβάνουν τη βιωσιμότητα, τις ηθικές πρακτικές, όπως και τη συμμετοχή στην κοινότητα. Το ψηφιακό marketing, από την άλλη πλευρά, αξιοποιεί διαδικτυακές πλατφόρμες όπως είναι τα social media, το email marketing και η δημιουργία περιεχομένου για να συνδεθεί με το κοινό, προσφέροντας ακριβή στόχευση και τεράστια εμβέλεια.

Eίτε είστε μια μεγάλη εταιρεία, είτε μια μικρή επιχείρηση, αυτό το δυναμικό δίδυμο των social impact και digital marketing, μπορεί σίγουρα να διαμορφώσει ένα φωτεινότερο μέλλον για την εταιρεία σας και γιατί όχι, την κοινωνία στο σύνολό της.

Η ενσωμάτωση του social impact και του digital marketing διαμορφώνει μια συμβιωτική σχέση. Για να αξιοποιήσετε αυτή τη συνέργεια, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε στόχους, με γνώμονα έναν σκοπό που θα έχει αυθεντική απήχηση στο κοινό σας. Η συσχέτιση εργαζομένων οι οποίοι πιστεύουν σε αυτή την αποστολή μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τον αντίκτυπο του brand σας, χάρη στην φαινομενικά αυθεντική φύση του περιεχομένου που μπορούν να δημοσιεύσουν.

social impact digital marketing

Επιπλέον, η εφαρμογή της συγκεκριμένης στρατηγικής περιλαμβάνει τη χρήση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης για την κοινοποίηση ενδιαφερόντων και αντιπροσωπευτικών ιστοριών, εικόνων και βίντεο που αναδεικνύουν τις κοινωνικές σας πρωτοβουλίες. Η αποτελεσματική αφήγηση ιστοριών, μία η οποία δηλαδή συνδέεται συναισθηματικά με το κοινό, είναι απαραίτητη. Χρησιμοποιήστε εργαλεία αναλύσεων ώστε να μετρήσετε τον αντίκτυπο των κοινωνικών πρωτοβουλιών-δράσεων σας και δημοσιεύστε τα πιο ενδιαφέροντα, προωθώντας παράλληλα τη διαφάνεια.

Δύο αξιοσημείωτες ιστορίες επιτυχίας σε αυτόν τον τομέα είναι εταιρίες όπως η Patagonia και η TOMS. Η δέσμευση της Patagonia για περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς σκοπούς αντικατοπτρίζεται στις digital marketing εκστρατείες της. Η TOMS, με την πρωτοβουλία-δράση της “One for One”, δώριζε για χρόνια ένα ζευγάρι παπούτσια για κάθε αντίστοιχη πώληση – μια αποστολή η οποία έδωσε έναν κοινωνικά ανταποδοτικό χαρακτήρα στις προσπάθειες digital marketing τους, από την αρχή τους μέχρι και σήμερα.

Σε έναν ψηφιακό κόσμο γεμάτο περιεχόμενο, η δημιουργικότητα, η αυθεντικότητα και μια συναρπαστική ιστορία με κοινωνικό αντίκτυπο είναι απαραίτητες μέθοδοι για να τραβήξετε την προσοχή του κοινού σας, όπως και να προσδώσετε μια θετική εντύπωση για το brand σας.

Τέλος, η πρόκληση βρίσκεται στην εξισορρόπηση μεταξύ των κερδοσκοπικών στόχων και των κοινωνικά υπεύθυνων δράσεων. Άλλωστε, αυτή η πολυπλοκότητα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στα brands να ξεχωρίσουν σε μια ανταγωνιστική αγορά. Σε έναν ψηφιακό κόσμο γεμάτο περιεχόμενο, η δημιουργικότητα, η αυθεντικότητα και μια συναρπαστική ιστορία με κοινωνικό αντίκτυπο είναι απαραίτητες μέθοδοι για να τραβήξετε την προσοχή του κοινού σας, όπως και να προσδώσετε μια θετική εντύπωση για το brand σας.

Η ενσωμάτωση μιας στρατηγικής κοινωνικού αντίκτυπου για το ψηφιακό marketing, δεν αποτελεί πλέον τάση, αλλά αναγκαιότητα στον κοινωνικά συνειδητοποιημένο κόσμο μας. Οι εταιρίες, οι οποίες υποδέχονται πραγματικά αυτή την ενσωμάτωση οδηγούνται σε θετικές βελτιώσεις και σφυρηλατούν ισχυρότερες συνδέσεις με το κοινό τους. Έτσι, είτε είστε μια μεγάλη εταιρεία είτε μια μικρή επιχείρηση, αυτό το δυναμικό δίδυμο των social impact και digital marketing, μπορεί σίγουρα να διαμορφώσει ένα φωτεινότερο μέλλον για την εταιρεία σας και γιατί όχι, την κοινωνία στο σύνολό της.

Share On Socials