Προγνωστική Ανάλυση & Social Media: Βελτίωση των Στρατηγικών

Στο τοπίο του digital marketing, το να βρίσκεται κανείς μπροστά από τον ανταγωνισμό δεν είναι απλώς μια επιλογή σήμερα, αλλά μια αναγκαιότητα. Η εποχή που περιμέναμε αποτελέσματα για να μετρήσουμε την αποδοτικότητα μιας προωθητικής εκστρατείας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, οι marketers αξιοποιούν την προγνωστική ανάλυση (predictive analytics) – ένα εργαλείο όπου αλλάζει το παιχνίδι και την απόδοση των εκστρατειών marketing. Στο σημερινό άρθρο εξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις προσεγγίζουν το κοινό τους, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η καλύτερη ενίσχυση των στρατηγικών social media marketing οι οποίες βασίζονται στην προγνωστική ανάλυση, περιλαμβάνει ένα μείγμα τέχνης και επιστήμης.

Η προγνωστική ανάλυση είναι το μυστικό συστατικό που προσθέτει μια προληπτική πινελιά στις προσπάθειες marketing τις οποίες καταβάλλετε. Φανταστείτε να έχετε τη δυνατότητα να προβλέπετε τις τάσεις, να κατανοείτε τη συμπεριφορά των καταναλωτών και να προσαρμόζετε το περιεχόμενό σας, ακριβώς πάνω στις προτιμήσεις του κοινού – προτού καν εκείνο τις εκφράσει. Αυτό είναι το επίπεδο διορατικότητας το οποίο φέρνει στο τραπέζι η προγνωστική ανάλυση.

Πάνε οι εποχές όπου δημοσιεύαμε περιεχόμενο στα ‘τυφλά’ και ελπίζαμε σε αξιόλογα αποτελέσματα. Με την προγνωστική ανάλυση, οι ειδικοί marketing και οι συνεργάτες τους μπορούν να εμβαθύνουν σε ιστορικά δεδομένα, να εντοπίζουν μοτίβα και να λαμβάνουν αποφάσεις βάση αυτών. Αναλύοντας τάσεις και συμπεριφορές του παρελθόντος, οι επιχειρήσεις μπορούν να προβλέπουν με ακρίβεια μελλοντικές ενέργειες, κερδίζοντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο στον θορυβώδες κλάδο του ψηφιακού marketing.

προγνωστική ανάλυση predictive analytics

Η καλύτερη ενίσχυση των στρατηγικών social media marketing, οι οποίες βασίζονται στην προγνωστική ανάλυση, περιλαμβάνει ένα μείγμα τέχνης και επιστήμης. Πράγματι, δεν πρόκειται μόνο για την επεξεργασία αριθμών – πρόκειται επιπλέον και για την κατανόηση της ψυχολογίας, η οποία βρίσκεται πίσω από τα δεδομένα. Όταν μια επιχείρηση μπορεί να προβλέψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κοινού της, μπορεί επίσης να προσαρμόσει μηνύματα τα οποία έχουν έντονη απήχηση, δημιουργώντας έτσι μια μόνιμη εντύπωση.

Αναλύοντας τάσεις και συμπεριφορές του παρελθόντος, οι επιχειρήσεις μπορούν να προβλέπουν με ακρίβεια μελλοντικές ενέργειες, κερδίζοντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Συμπερασματικά, η κατανόηση της προγνωστικής ανάλυσης για τις στρατηγικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιάζει με πυξίδα, την οποία χρησιμοποιούμε σε έναν απέραντο ωκεανό πληροφοριών. Η αλήθεια είναι πως βοηθάει πολύ στην πλοήγηση, όσον αφορά τα απρόβλεπτα νερά της ψηφιακής αγοράς, καθοδηγώντας τους υπεύθυνους marketing σε προορισμούς όπως η δέσμευση του κοινού, η μετατροπή σε πωλήσεις και γιατί όχι, σε ένα αποτελεσματικό brand awareness.

Όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο Seth Godin, “Το marketing δεν έχει πλέον να κάνει με τα αυτά τα οποία δημιουργείς, αλλά με τις ιστορίες τις οποίες αφηγείσαι”. Με την προγνωστική ανάλυση, αυτές οι ιστορίες γίνονται ακόμη πιο συναρπαστικές, βρίσκουν απήχηση στο κοινό-στόχο της εκάστοτε επιχείρησης και επομένως οδηγούν τα brands προς μια ανεπανάληπτη επιτυχία, όσον αφορά τις εκστρατείες marketing.

Share On Socials