Η Μαγεία του ‘Storytelling’ για το Ψηφιακό Πεδίο

Φανταστείτε πως μαζεύεστε γύρω από μια φωτιά, σε μια φάση όπου μοιράζεστε ιστορίες οι οποίες αιχμαλωτίζουν τις εντυπώσεις και στην συνέχεια τις καρδιές των ακροατών σας. Τώρα, φανταστείτε να μεταφέρετε αυτή τη μαγευτική ενέργεια στον κόσμο του digital marketing. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του ‘Storytelling’, ο οποίος φαίνεται και να διαμορφώνει την συνταγή των επιτυχημένων στρατηγικών ψηφιακής προώθησης.

Στο ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό πεδίο, όπου η προσοχή είναι φευγαλέα, η στρατηγική προσέγγιση του ‘Storytelling’ γίνεται οδηγός προς εντονότερες απηχήσεις. Δεν έχει να κάνει μόνο με τις λέξεις, αλλά τη συνέργεια των μέσων, των οποίων διαμορφώνουν το σύγχρονο marketing. Οραματιστείτε την επωνυμία σας ως τον ήρωα μιας επικής ιστορίας και κάθε μέσο ως ένα διαφορετικό κεφάλαιο της. Κείμενο, εικόνες και video – είναι μόνο μερικά απ’ τα εργαλεία του σήμερα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία μιας αφήγησης με μοναδική απήχηση.

storytelling

Σκεφτείτε το δυναμικό δίδυμο του video και του live-streaming. Πλατφόρμες όπως το YouTube και το Twitch επιτρέπουν στα brands να δημιουργούν αυθεντικές αλληλεπιδράσεις με το κοινό, οι οποίες μοιάζουν αρκετές φορές τόσο αληθινές, λες και ήταν πρόσωπο με πρόσωπο.

Στο ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό πεδίο, όπου η προσοχή είναι φευγαλέα, το ‘Storytelling’ γίνεται οδηγός προς την απήχηση.

Μια και μόνο εικόνα, μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα και αναμνήσεις, ειδικά όταν συνδυάζεται με ένα συναρπαστικό κείμενο. Κάτι τέτοιο δημιουργεί αναγνωρισιμότητα και αφοσίωση για την οποιαδήποτε επωνυμία, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι διαρκής. Τα podcast και οι ηχητικές αφηγήσεις, όπως οι παλιές ιστορίες γύρω απ’ την φωτιά, καλή ώρα, επιτρέπουν στους ακροατές να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες. Με τα podcasts, τα brands δημιουργούν κύρος και συνδέονται με το κοινό – η φωνή τους γίνεται αυτομάτως πρόσκληση στη συζήτηση.

Κάθε μέσο συμβάλλει στο μωσαϊκό της αφήγησης. Κείμενο, εικόνες, βίντεο – κάθε κομμάτι τοποθετείται με στόχο την δημιουργιία μια συναρπαστικής αφήγησης, η οποία κατορθώνει και βρίσκει απήχηση στο internet, χάρη στις streaming πλατφόρμες και τα social media. Έτσι, καθώς ξεκινάτε το ταξίδι σας στον κόσμο του ‘Storytelling’, αφήστε την φαντασία και τις αφηγητικές ικανότητες σας, να σας καθοδηγήσουν. Με κάθε μέσο να έχει τη δική του φωνή και τρόπο έκφρασης, η ιστορία του brand σας έχει ήδη τα φόντα να παραμείνει για καιρό στο προσκήνιο.

Share On Socials